Kurkuma: het meest effectieve voedingssupplement dat er bestaat

Kurkuma, ook wel bekend als Geelwortel, wordt in India al duizenden jaren gebruikt als medicinaal kruid. Inmiddels hebben Westerse wetenschappers de werking bij diverse ziektebeelden onderzocht en de resultaten zijn positief te noemen. Dat is de reden dat ik de top 10 van bewezen effecten bij elkaar gezet heb in een Whitepaper.

3 Effecten van Kurkuma nader bekeken

Om een beeld te geven van deze top 10, geef ik in dit blog uitleg over 3 van de 10 bewezen effecten van het gebruik van Kurkuma voedingssupplementen. Kurkuma is het specerij dat curry zijn gele kleur geeft. Het bevat curcumine, een stof met krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. De meeste onderzoeken gebruiken kurkuma-extracten die grote hoeveelheden curcumine bevatten.

1: Curcumine als natuurlijke ontstekingsremmer

Ontstekingen bestrijden lichaamsvreemde stoffen als die het lichaam binnengedrongen zijn en helpen met het herstel van beschadigd weefsel. Kortdurende ontstekingen zijn essentieel voor je gezondheid. Als ontstekingen chronisch worden, dan kunnen ze weefsels aan gaan tasten waardoor ze juist een nadelig effect hebben op de gezondheid.

Ontstekingsremmer

Curcumine werkt sterk ontstekingsremmend. In feite is het zó krachtig dat het overeenkomt met de effectiviteit van bepaalde ontstekingsremmende medicijnen. Chronische ontstekingen dragen bij aan veel voorkomende Westerse ziekten. Denk daarbij aan hartaandoeningen, kanker, metabool syndroom, Alzheimer en diverse degeneratieve aandoeningen.

2: Curcumine verlaagt het risico op hart- en vaatziekten

Hartziekte is de meest voorkomende doodsoorzaak ter wereld. Doordat verschillende zaken een rol spelen, zijn hartziekten enorm complex. Er wordt heel veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

Verbetering van de endotheelfunctie

Beschadiging van het endotheel, de binnenkant van de bloedvaten en vermindering van de elasticiteit zijn belangrijke oorzaken van hartziekten. Het endotheel is onder andere verantwoordelijk voor de bloeddruk en bloedstolling. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat curcumine leidt tot verbeteringen van de endotheelfunctie. Daarnaast is curcumine een krachtig ontstekingsremmend middel en antioxidant.

3: Artritispatiënten reageren zeer goed op curcuminesupplementen

Met name in de Westerse landen is Artritis een veel voorkomend probleem. De meeste vormen van Artritis kenmerken zich door chronische ontstekingen in de gewrichten. Curcumine heeft een sterke ontstekingsremmende functie. Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat Curcumine kan helpen om deze ontstekingen te remmen. Het bleek zelfs effectiever te werken dan bepaalde ontstekingsremmende medicijnen.

Krachtig middel

Het is niet voor niets dat er zo veel onderzoek gedaan wordt naar de werking van dit krachtige specerij. Wat is er mooier dan het bestrijden of voorkomen van ziekten op een natuurlijke manier en niet onbelangrijk: zonder bijwerkingen.

Download gratis het complete Whitepaper en lees meer over de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van Curcumine in de strijd tegen veroudering, hartaandoeningen, kanker, Artritis, Alzheimer en depressie.

2018-12-03T09:21:48+00:00