GEZONDHEIDSTEST OP LOCATIE2018-10-11T03:11:23+00:00

Gezondheidstest op locatie

Net als jouw gezondheid, is de gezondheid van je medewerkers erg belangrijk: hoe beter ze in hun vel zitten, hoe beter ze hun werkzaamheden uit kunnen voeren. Hoe minder verzuim. Dit geldt zowel voor de geestelijke als voor de lichamelijke gezondheid. Oftewel de kwaliteit van de bloedvaten als de mate van stress. Deze factoren zijn snel en pijnloos te meten tijdens de gezondheidstest op locatie.

Gezondheidstest op locatie
Door middel van specialistische apparaten is bij jou op je bedrijf de interne leeftijd van jou en je werknemers te meten. Het geeft een compleet beeld van de conditie van de bloedvaten en vitale organen, het stressniveau en of er tekorten in het lichaam zijn. Aan de hand van deze waarden krijgen jij en je medewerkers leefstijladviezen mee waarmee jullie je gezondheid kunnen verbeteren.

Keuzemogelijkheid
Om het overzichtelijk te houden, biedt HeartHealth de keuze uit 3 pakketten:

 1. Vaatmeting
 2. Vaat- en stressmeting
 3. Vaat- stress- en progressiemeting

Vaatmeting (20 minuten):

Van tevoren vullen jij en je medewerkers de online HeartHealth vragenlijst in. Tijdens de meetafspraak bespreken we de antwoorden waarna we de gezondheidsmeting starten door middel van de iHealth. Na de meting nemen we de uitslag door en geven we leefstijladviezen mee waarmee de interne leeftijd verlaagd kan worden.

De meting
De iHealth wordt op de wijsvinger geplaatst en geeft een beeld van de kwaliteit van de bloedvaten. Tijdens de meting wordt gekeken naar het functioneren van het hart, de kwaliteit van de bloedvaten, het functioneren van het maag/ darmstelsel, de lever en de nieren. De longfunctie en de hersenzenuwen. De botdichtheid, bloedsuiker en tekorten aan vitaminen en mineralen. De werking van de schildklier, de aanwezigheid van toxische stoffen en de algemene lichamelijke conditie. De polsslag, bloedvetten en analyse van de lichaamsfunctie. Kortom: het geeft een beeld van de lichamelijke gesteldheid van jou en je werknemers.

Vaat- en stressmeting (45 minuten): 

Dit pakket bevat alles uit het vaatmetingpakket, aangevuld met een uitgebreide scan met de Arteriograph en de iHealth De Arteriograph meet de bloedwaarden door middel van een bloeddrukband om de bovenarm en de iHealth meet door middel van een klem op de wijsvinger. Hiermee wordt een compleet beeld verkregen van de kwaliteit van de bloedvaten én de stress score van je werknemers. Het geeft de interne leeftijd aan. Daarnaast worden zware giftige stoffen aangetoond die het optimaal functioneren van je medewerkers beperken.

Vaat- stress- en progressiemeting (45 + 10 minuten)

Dit pakket bevat alles uit de vaat- en stressmetingtest, aangevuld met een extra meting na 3 maanden om te kijken wat voor een effect de aanpassingen van de leefstijl heeft. Dit is erg waardevol, omdat door het toepassen van de leefregels de interne leeftijd verlaagd kan worden. Door nogmaals te testen kun je controleren in hoeverre de levensstijl aangepast is en wat het effect daarvan is. Het is een stimulans om écht het een en ander te veranderen en om het vol te houden. Hoe mooi is het als een groot deel van je medewerkers hun interne leeftijd weet te verlagen!

Resultaten
Na afloop van de gezondheidsmetingen bespreek ik de totaalresultaten met de opdrachtgever. Uiteraard zonder persoonsgegevens te vermelden en de privacy van je werknemers te schenden. Op die manier krijg je inzicht van het gezondheidsniveau binnen je onderneming.

Wil je een gezondheidstest op locatie voor jou en je medewerkers? Neem dan contact met mij op.

“De gezondheid van mijn medewerkers en van mij neem ik erg serieus. Niet te geloven hoeveel verbetering het aanpassen van de leefstijl op kan leveren! Meten is weten.”

Hieronder staan de HeartHealth testen uitgebreider omschreven:

Vaatmeting:

 • Functioneren hart – bloedbehoefte hart, doorbloeding hart, zuurstofgebruik hartspier, hartslagvolume, linker ventriculaire ejectiefractie, linker ventriculaire effectieve pompcapaciteit, coronaire perfusie, status bloedtoevoer naar het hersenweefsel, hartslag bij rust.
 • Kwaliteit bloedvaten – bloedviscositeit, vaatweerstand, vasculaire elasticiteit, elasticiteit van de kransslagaders, elasticiteit van de hersenvaten, verplaatsing snelheid bloed door de slagaders, cerebrale arteriosclerose, zuurstofgehalte bloed, hoe oud ben je van binnen.
 • Maag en darmstelsel – afgifte pepsine, absorptie vermogen maag, absorptie vermogen dunne darm, peristaltiek dunne en dikke darm, kwaliteit darmflora.
 • Functioneren lever – stofwisseling van eiwitten en koolhydraten, ontgiftende werking, galsapafscheiding, vetgehalte lever.
 • Nieren – urobilinogeen index, urinezuur index, stikstofhoudend ureum in het bloed, proteïnurie.
 • Longfunctie – vitale capaciteit, totale longcapaciteit, luchtwegweerstand.
 • Hersenzenuwen – functioneren hersenzenuwen, mood/stemmings index, geheugen index
 • Botmineralendichtheid – mate van botontkalking en botmineraal dichtheid.
 • Bloedsuiker – secretie van insuline, bloedsuiker coëfficiënt, suiker in urine coëfficiënt.
 • Tekorten – vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren, aminozuren.
 • Schildklier -vrije thyroxine FT4, thyroglobuline, anti-thyroglobuline antilichamen, vrije thyronine FT3.
 • Zware metalen en toxische stoffen – aanwezigheid van zware metalen en toxische stoffen zoals nicotine, stimulerende dranken, elektromagnetische straling en giftige pesticiden.
 • Algemene lichamelijke toestand – reactievermogen, mentale kracht/veerkracht, tekort aan vocht/water, hypoxie, pH waarde.
 • Polsslag hart – beroerte of CVA index, slagvolume, hart perifere weerstand, polsslag coëfficient.
 • Bloedvetten – cholesterol HDL/LDL/triglyceriden.
 • Lichaamsfunctie analyse – BMI, BMR, vetpercentage, buikvet.

Vaat- en stressmeting:
Bovenstaande testen pus:

 • Arterial health analyse – AE Arterial Elasticiteit, Perifere Elasticiteit, vaatwandscore.
 • Stress analyse assessment – fysiek, mentale stress, stress tolerantie, stress score.
 • Hou oud ben je van binnen? – vaatkwaliteit.
 • Zware metalen en toxische stoffen – aanwezigheid van zware metalen en toxische stoffen zoals nicotine, stimulerende dranken, elektromagnetische straling en giftige stoffen.

“Sinds de eerste test hebben veel van mijn medewerkers de leefstijladviezen opgevolgd en zijn ze meetbaar gezonder geworden. We houden nu 4x per jaar een testronde.”

Neem contact met mij op als je meer informatie wilt over het testen van jou en je medewerkers.