Over mij2020-10-15T12:56:29+00:00

Rob van der Ven | HeartHealth

Gezondheid houdt mij al mijn leven lang bezig. Op mijn 3e beland ik maar liefst zes weken lang voor onderzoek in het Radboudziekenhuis. De veronderstelling: hartproblemen. Na onderzoek blijkt het een aortavernauwing. Gevolg: mijn onderlichaam krijgt onvoldoende zuurstof en afvalstoffen voeren niet goed af.
Op mijn 14e maakt een ingreep door Prof. Laquet een arts in het Radboud UMC daar een einde aan. Mijn gezondheid gaat met sprongen vooruit; ik voel me fitter en energieker en begin mijn leven te leven.

Iets belangrijks te doen

Op mijn 43e beleef ik een bijna-doodervaring als een darmperforatie mijn lijf in een levensbedreigende situatie brengt. Als ik desondanks ontwaak weet ik één ding heel zeker: ‘Hier op aarde heb ik nog iets te doen.’ De gedachten aan mijn vader die op zijn 42e stierf en mijn opa die dat op zijn 44e deed, zetten dit gevoel nog eens extra kracht bij.  Wat kan ik doen om gezond te blijven vraag ik aan de behandelend Chirurg. ‘Ik heb je gered, en het lek gedicht’, zegt hij. Het begin van mijn zoektocht naar ook andere waarheden.

Kwaliteit van leven

Gezondheid blijft een rode draad in mijn leven. Dankzij mijn opleiding in de chemische technologie, een flinke dosis ervaring in Sales en Marketing en mijn levenservaring openbaart zich mijn wens mensen te helpen kwaliteit van leven te behouden. Gezondheids- en sportpsychologie, de opleiding Medisch Basiskennis, het leren kennen van de Chinese geneeskunst, Orthomoleculaire studies en vele andere gezondheidscursussen wakkeren de nieuwgierigheid verder aan. Ik ga op zoek naar preventieve middelen die het behoud van een goede gezondheid bevorderen en verschillende mogelijkheden kruisen mijn pad.
Bij het IQUIM  International Quantum University of Intergrative Medicine leer ik de samenhang begrijpen.

Ontdekking van een nieuwe therapie

Zo ontdek ik een therapie die de lichaamsdoorbloeding stimuleert– simpelweg even op een mat te liggen. Deze fysische vasculaire therapie word in een aantal westerse landen al in ziekenhuizen en klinieken aangeboden. Waarom hier niet? Vraag ik me af. Het is een enorme oppepper voor mijn lijf. Ik besef dat behalve ik ook anderen hier baat bij kunnen hebben. Een goede doorbloeding immers voorkomt onder andere mogelijk hart en vaatziekten,  doodsoorzaak nummer één in de Wereld en in Nederland onder vrouwen.

Best bewaarde geheim

Mijn zoektocht continueert en ik ontdek het lichaamseigen molecuul Nitric Oxide, een ommekeer in mijn leven! Nitric Oxide is een molecuul waar zeer veel onderzoek naar is gedaan. Het zorgt voor zelfherstel in het lichaam, zorgt voor een relaxatie van de bloedvaten en ruimt plaque op! Deze ontdekking heeft zelfs de Nobelprijs voor geneeskunde gewonnen in 1998.  Nobelprijswinnaar Louis J. Ignarro schreef er een boek over. Op de voorkant van het boek staat: NO MORE HEARTDISEASES. Nitric Oxide blijkt het best bewaarde geheim voor een gezonde bloeddruk en helpt onze gezondheid verbeteren. Daarna las ik het boek van         Dr. John Cooke van Stanford University, hij schreef:  THE CARDIOVASCULAR CURE.  Het is mijn missie dit in Nederland onder de aandacht te brengen.

Betere doorbloeding

Met HearthHealth helpen wij mensen keuzes te maken gezonder te leven. Via voorlichting, doormeten en kennisoverdracht maken we mensen vooral bewust van wat zij zelf kunnen doen om   een betere doorbloeding te stimuleren. Een goede doorbloeding immers verbetert onze gezondheid. Hearthealth biedt opleidingen, producten en diensten die de doorbloeding in het lichaam stimuleren.

In een 8-weken programma begeleiden we mensen naar een gezonde leefstijl door middel van therapie, voedingssupplementen en een bewegingsprogramma. Op dit moment zijn dat mensen met een chronische ziekte, chronische vermoeidheid en hart- en vaataandoeningen.Velen hebben te horen gekregen dat de reguliere geneeskunde geen antwoord heeft en dat zij moeten leren leven met hun klachten. Na het programma:

Deze betere kwaliteit van leven gunnen wij iedereen. Daarvoor zetten wij ons in met Hearthealth!
Nieuwsgierig wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.